Cederique Vanpraet - Kinesitherapie
Generaal Eisenhowerstraat 89
KuurneTrefwoorden: Manuele therapie, Algemene kinesitherapie, Lymfedrainage, Rug scholing, Oefentherapie, Prenatale en postnatale kinesitherapie, Kinesist, Kinesitherapeuten

Rubrieken: KinesitherapeutenContact opnemen

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.

Cederique Vanpraet-Kinesitherapie in Kuurne voor alle manuele, pre- en postnatale therapie

Heeft u nood aan een vakbekwame kinesitherapeut in Kuurne of omgeving? Dan bent u aan het juiste adres bij Cederique Vanpraet-Kinesitherapie aan de Generaal Eisenhowerstraat 89. Cederique is thuis in manuele therapie, algemene kinesitherapie, het behandeling van rugpijn, lymfedrainage, oefentherapie, prenatale en postnatale kinesitherapie. Het gaat soms om al jaren bestaande klachten. Hij is een kinesist met veel ervaring en in staat patiënten goed te motiveren. Door zijn specialisatie in rug scholing kunt u zeker met rugklachten terecht. Na een eerste onderzoek wordt de therapeutische aanpak besproken en worden in overleg de behandelingen vastgelegd. Cederique Vanpraet staat bekend als een van de beste kinesitherapeuten in de ruime regio van Kuurne.

Probleem is soms combinatie van klachten

Via beweging probeert kinesitherapie de gewrichten en spieren te beïnvloeden zodat u deze opnieuw soepeler kan aanwenden en weer voldoende zelfvertrouwen krijgt. Verder kan worden gefocust op een betere ademhaling, houding of evenwicht. Het doel van de behandelingen is om uw klachten volledig weg te nemen of om ze zoveel mogelijk te verminderen. Soms zijn het problemen vanuit het bekkengebied. Vaak gaat het om gecombineerde klachten. Dus gaat het erom de juiste samenhang van de klachten te doorgronden en breed aan te pakken.

Lymfedrainage stimuleert vochtopname

Cederique Vanpraet-Kinesitherapie is onder meer gespecialiseerd in lymfedrainage. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de oedeemtherapeut, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfevaten stimuleert en het functioneren van goede vaten bevordert. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van de lymfe vergroot.

Haalbaarheid doelen hangt samen met motivatie

Manuele therapie is geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor de ouderen onder ons. Het begint met een fysiotherapeutisch of kinesitherapeutisch onderzoek. Er wordt gewerkt met de bevindingen van de eventueel behandelend arts. De revalidatie hangt samen met thuisverpleging en begint soms met een onderzoek door de revalidatiearts naar de stoornis en de gevolgen voor het functioneren van de patiënt. Daarnaast wordt er gekeken naar de motivatie en de specifieke situatie van de patiënt om haalbare doelen te stellen.

Contacteer Cederique Vanpraet-Kinesitherapie in Kuurne voor een afspraak of een eerste onderzoek. Ook kunt u een bericht versturen via het contactformulier.