Air-Care
Heihoevestraat 38
Maasmechelen
Meer informatie
Bvba Kine Eric de Boeck
Pierstraat 252
Aartselaar
Meer informatie
Böting Christoph Kinesisten
Koninginnelaan 70 b1
Oostende
Meer informatie
Chris Capelle in Snaaskerke voor manuele therapie, sport kinesi therapie, revalidatie en pre- en postnatale behandeling Zoekt u een vertrouwd adres voor een enkele of een serie behandelingen om uw lichaam weer goed te laten functioneren? Neem contact op met kinesist Chris Capelle in Snaaskerke aan de Kaboutersstraat 15. Het betreft een van die vakbekwame kinesitherapeuten, die u kan behandelen met algemene kinesitherapie, zo nodig aangevuld met oefentherapie, die u deels privé kunt uitvoeren. Meer specifieke aandacht biedt Chris aan patiënten die na een operatie toe zijn aan een succesvolle revalidatie. Zowel aanstaande moeders als blije moeders na de geboorte kunnen er terecht voor prenatale kinesitherapie en postnatale therapie. Blokkades in bewegingssysteem wegnemen Met een individuele aanpak zorgt kinesist Chris Capelle dat het lichaam met doelgerichte behandelingen weer in evenwicht raakt. Door toepassing van manuele technieken wordt het bewegingsapparaat, bestaande uit beenderen, gewrichten en spieren; het orgaansysteem inclusief bloedvaten en lymfestelsel; het craniosacrale systeem, met schedel, hersenvlies, onderzocht op bewegingsverlies. U kunt bij hem terecht voor aandoeningen zoals rug-en nekklachten, spier-en peesletsels, pre-en postnatale kinesitherapie, postoperatief letsel en sporttrauma. Sporter krijgt een speciale behandeling Een recreatieve sporter in het algemeen en een topsporter in het bijzonder heeft specifieke blessures. Het is belangrijk dat er gepaste aandacht van de kinesitherapeut aan wordt besteed. De sportkinesist werkt eerst aan herstel van de blessure. Wanneer de pijn verminderd is, wordt een sportspecifiek oefenprogramma opgestart, afhankelijk van de kwetsuur. Zo vermindert het risico op herhaling. Bij een de doelgroep van ouderen gaat het bijvoorbeeld om voldoende fysieke vaardigheden om fit en energiek te blijven, ondanks veranderingen in spierfunctie, mobiliteit en uithoudingsvermogen. Voordelen van inschakelen van Chris Capelle Een therapeut die de patiënt met zijn hele fysieke systeem centraal stelt Deze sport kinesitherapeut gaat uit van de mogelijkheden van de sporter Prenatale kinesitherapie en postnatale kinesitherapie voor de moeders De ouderen krijgen therapie die ze fit en energiek houdt Speciaal programma voor revalidatie na een operatie U krijgt manuele therapie van een gepassioneerd behandelaar Contacteer Chris Capelle voor een eerste afspraak en vraag om een behandelingstraject.
Capelle Chris
Kaboutersstraat 15
Snaaskerke
Meer informatie
Carpentier Evelyn, Gent Praktijk Evelyn Carpentier voor hulp bij ontwikkeling achterstand van uw kind In de praktijk Optimaal Ontwikkelen van Evelyn Carpentier aan de Kortrijksesteenweg 772 in Gent zijn de specialisaties bijeen gebracht, die nodig zijn voor hulp bij ontwikkelingsachterstanden van kinderen en jeugd tot 18 jaar. Het kind wordt na overleg met zijn omgeving in zijn totaliteit bekeken. Resultaten worden bereikt door de juiste therapie te kiezen voor uw kind. Een praktijk met een dynamisch en multidisciplinair team van kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen en orthopedagogen, die staan te springen om u te helpen. Optimaal Ontwikkelen is een groepspraktijk, opgestart in 2007 door Evelyn Carpentier. De Praktijk groeide uit tot een dynamisch en multidisciplinair centrum van kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen en een orthopedagoog. Alle therapeuten zijn ervaren deskundigen binnen hun eigen vakgebied met eigen specialisaties. De filosofie is dat elk kind een optimale ontwikkeling krijgt Evelyn Carpentier : “Elk kind wordt in zijn of haar totaliteit bekeken in samenwerking met de omgeving. Gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde werkwijzen en therapieën stimuleren we tot een optimale ontwikkeling. Elk kind heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs, gericht op een eigen optimale persoonlijkheidsontwikkeling, en dit ongeacht de eigen mogelijkheden en beperkingen.” Geboden wordt  onderzoek op het gebied van intelligentie, psychomotoriek, logopedie. De therapieën zijn kinesitherapie, logopedie, psychologie, ergotherapie. In de groep gaat het om sociale vaardigheidstraining, leren typen, hydrotherapie, hippotherapie en het leren op zich wordt geoefend als belangrijke vaardigheid. Respiratoire effecten verergeren de aandoeningen De doelgroep is kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met ontwikkelingsachterstanden, motorische of mentale beperkingen, leerproblemen als dyslexie, ADHDm DCD, ASS, psychische en motorische problemen, respiratoire aandoeningen. Bij respiratoire aandoeningen verergeren interacties tussen psychosociale en gedragsmatige de aandoening en de gevolgen ervan. Hippotherapie of Equine Assisted Therapie is een vorm van therapie waarbij het paard gebruikt wordt als hulpmiddel in het behandelen van kinderen en volwassenen. Paarden zijn eerlijk en weerspiegelen de emoties van de mens. Daardoor biedt het de mogelijkheid om op die manier, onder begeleiding van een therapeut, doelgericht met zowel volwassenen als kinderen te werken aan fysieke, psychische of sociale problemen. Contacteer Optimaal Ontwikkelen voor een afspraak of een advies en bespreek of de therapie in de praktijk, bij u thuis of op school wordt gegeven.
Carpentier Evelyn
Kortrijksesteenweg 772
Gent
Meer informatie
Cederique Vanpraet-Kinesitherapie in Kuurne voor alle manuele, pre- en postnatale therapie Heeft u nood aan een vakbekwame kinesitherapeut in Kuurne of omgeving? Dan bent u aan het juiste adres bij Cederique Vanpraet-Kinesitherapie aan de Generaal Eisenhowerstraat 89. Cederique is thuis in manuele therapie, algemene kinesitherapie, het behandeling van rugpijn, lymfedrainage, oefentherapie, prenatale en postnatale kinesitherapie. Het gaat soms om al jaren bestaande klachten. Hij is een kinesist met veel ervaring en in staat patiënten goed te motiveren. Door zijn specialisatie in rug scholing kunt u zeker met rugklachten terecht. Na een eerste onderzoek wordt de therapeutische aanpak besproken en worden in overleg de behandelingen vastgelegd. Cederique Vanpraet staat bekend als een van de beste kinesitherapeuten in de ruime regio van Kuurne. Probleem is soms combinatie van klachten Via beweging probeert kinesitherapie de gewrichten en spieren te beïnvloeden zodat u deze opnieuw soepeler kan aanwenden en weer voldoende zelfvertrouwen krijgt. Verder kan worden gefocust op een betere ademhaling, houding of evenwicht. Het doel van de behandelingen is om uw klachten volledig weg te nemen of om ze zoveel mogelijk te verminderen. Soms zijn het problemen vanuit het bekkengebied. Vaak gaat het om gecombineerde klachten. Dus gaat het erom de juiste samenhang van de klachten te doorgronden en breed aan te pakken. Lymfedrainage stimuleert vochtopname Cederique Vanpraet-Kinesitherapie is onder meer gespecialiseerd in lymfedrainage. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de oedeemtherapeut, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfevaten stimuleert en het functioneren van goede vaten bevordert. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van de lymfe vergroot. Haalbaarheid doelen hangt samen met motivatie Manuele therapie is geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor de ouderen onder ons. Het begint met een fysiotherapeutisch of kinesitherapeutisch onderzoek. Er wordt gewerkt met de bevindingen van de eventueel behandelend arts. De revalidatie hangt samen met thuisverpleging en begint soms met een onderzoek door de revalidatiearts naar de stoornis en de gevolgen voor het functioneren van de patiënt. Daarnaast wordt er gekeken naar de motivatie en de specifieke situatie van de patiënt om haalbare doelen te stellen. Contacteer Cederique Vanpraet-Kinesitherapie in Kuurne voor een afspraak of een eerste onderzoek. Ook kunt u een bericht versturen via het contactformulier.
Cederique Vanpraet - Kinesitherapie
Generaal Eisenhowerstraat 89
Kuurne
Meer informatie
De Corte Bernard
Hogendries 30
Heldergem
Meer informatie
De Meyer Kathy uit Ertvelde voor kwalitatieve kinesitherapie Heeft u last van fysieke klachten? De Meyer Kathy helpt u graag verder op het gebied van kinesitherapie. Bij kinesitherapie wordt u behandeld door te bewegen. Het doel van de kinesist is het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen. U kunt bij De Meyer Kathy onder andere terecht wanneer u last heeft van nekklachten, rugklachten, hoofdpijnklachten of inwendige aandoeningen. U kunt rekenen op een uitgebreid aanbod aan zorgverlening, waaronder revalidatie, dry needling, neurologie, bekkenbodemtherapie, hart revalidatie, manuele therapie en orthomoleculaire kinesitherapie. Rondom uw zwangerschap kunt u ook terecht bij De Meyer Kathy: onder andere voor prenatale kinesitherapie en postnatale kinesitherapie. Op empathische wijze helpt de kinesist u verder met uw klachten.  Uitgebreide dienstverlening De Meyer Kathy is breed gespecialiseerd en helpt u graag verder op verschillende vlakken. Bij de kinesist in Ertvelde kunt u onder andere terecht voor: Revalidatie Kinesitherapie Nekklachten Rugklachten Hoofdpijnklachten Dry Needling Prenatale kinesitherapie Postnatale Kinesitherapie Bekkenbodemtherapie Kinesitherapie op maat Door haar brede specialisatie kan Kathy De Meyer cliënten op verschillende vlakken verder helpen en steeds een hoge kwaliteit garanderen. De kinesist zorgt altijd voor een behandelplan op maat ter bestrijding van uw klachten, of voor de verbetering van de fysieke paraatheid. Van klassieke tot moderne technieken: Kathy De Meyer helpt u graag verder, waarbij steeds aandacht is voor de persoonlijke behoeften. Eerdere cliënten van Kathy De Meyer zijn zeer tevreden over de verleende zorg en de kinesist. Zo stelt een cliënt: “Heel vriendelijk en professioneel!” . Blijf niet rondlopen met klachten: schakel de hulp in van De Meyer Kathy voor een behandeling op maat.  Moderne technieken zoals dry needling Kathy De Meyer blijft zich bijscholen en kan u ook verder helpen met behulp van moderne technieken. Heeft u constant last van stijve spieren? Dry needling kan in dat geval een interessante oplossing bieden. Bij deze techniek worden dunne naalden gebruikt waardoor de verhardingen in uw spieren snel en effectief ontspannen. Door deze ontspanning wordt de verkramping verholpen. Hierdoor ervaart u pijn vermindering en zal de spierfunctie verbeteren. Dry needling kan helpen bij onder andere nekklachten, rugklachten en klachten bij de heup, bil- en beenspieren. De Meyer Kathy voorziet u graag van meer informatie wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wenst. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ook kunt u een bericht sturen via het contactformulier.       
De Meyer Kathy
Predikherenlei 10
Ertvelde
Meer informatie
De Ridder Andy
Lange Minnestraat 108
Lebbeke
Meer informatie
Declerck Wim
Astridlaan 28
Nieuwpoort
Meer informatie
Deraedt Ignace D.O.
Bruggestraat 170
Ingelmunster
Meer informatie
Fit On The Move
Englebert Carleerlaan 31
Wilsele (Leuven)
Meer informatie
Funktionals
Vleminckstraat 10
Antwerpen
Meer informatie
Goossens Viky, Belsele Viky Goossens is uw kinesist in Belsele en omgeving Zoekt u een kundige kinesist in Belsele of omgeving dan kunt u goed terecht bij Viky Goossens aan de Nieuwe Baan 55. Zij is een professional op het gebied van de kinetische behandelmethoden. Viky is thuis in manuele therapie, kinesitherapie, behandeling van rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, kaakgewricht, bekkenbodemtherapie en lymfedrainage in Oost-Vlaanderen.  Via beweging probeert kinesitherapie de gewrichten en spieren te beïnvloeden zodat u deze opnieuw soepeler kan aanwenden en weer voldoende zelfvertrouwen krijgt. Verder kan worden gefocust op een betere ademhaling, houding of evenwicht. Het doel van de behandelingen is om uw klachten volledig weg te nemen of om ze zoveel mogelijk te verminderen. Soms zijn het gecombineerde problemen vanuit het bekkengebied Als extra mogelijkheid biedt de praktijk Viky Goossens bekkenbodemtherapie. Zij behandelt alle problematiek in het bekkengebied, lage rug en heupen, bij zowel mannen als vrouwen. Het gaat soms om al jaren bestaande klachten. Meestal gaat het om gecombineerde klachten, zelden om een enkel probleem. Dus gaat het erom juist de samenhang van de klachten te doorgronden en breed aan te pakken. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de oedeemtherapeut, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfevaten stimuleert en het functioneren van goede vaten bevordert. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van de lymfe vergroot. Manuele therapie is voor alle leeftijden, mannen en vrouwen Manuele therapie is geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor de ouderen onder ons. Het begint met een fysiotherapeutisch of kinesitherapeutisch onderzoek. Daarbij komen de klachten ten aanzien van het bewegingsapparaat uitvoerig aan de orde. Er wordt gewerkt met de bevindingen van de eventueel behandelend arts. Contacteer de praktijk van Viky Goossens voor een afspraak of advies.  
Goossens Viky
Nieuwe Baan 55
Belsele
Meer informatie
Hans De Laet
Stanleystraat 19
Antwerpen
Meer informatie
Helga Mennen BVBA
Koningsstraat 26
Lommel
Meer informatie
Isabella Buyle
Regenboog 14 - bus 0001
Melle
Meer informatie
Kine Demonie
Jagersstraat 4
Ichtegem
Meer informatie
Kinecentrum
Kapelstraat 5/B1
Kasterlee
Meer informatie
kinepiet
Kluizendorpstraat 3
Evergem
Meer informatie
Kinepiet
Kluizendorpstraat 3
Evergem
Meer informatie
Kinepraktijk Brugge
Ganzenstraat 35
Brugge
Meer informatie
Kinesist Brussel
Handelskaai 27
Brussel
Meer informatie
Kinesist Schatteman Ellen
Belzeelsestraat 7
Evergem
Meer informatie
Kinesist Schuermans Thérèse in Lanklaar, voor een passende behandeling voor uw fysieke klachten Heeft u last van fysieke klachten en wilt u hiervoor een kinesist inschakelen? Dan bent u bij Kinesist Schuermans Thérèse aan het juiste adres. Deze kinesist heeft veel ervaring in het vak en kan u met gerichte behandelingen van uw klachten afhelpen. U kunt terecht voor bekkenbodemtherapie, cardiale kinesitherapie, manuele therapie en lymfedrainage. Ook voor sportrevalidatie kunt u rekenen op Kinesist Schuermans Thérèse. Heeft u last van rugpijn? Kinesitherapie volgens de rugschool bij Thérèse kan u erg helpen. Wanneer u uw lichaam tot rust wilt laten komen kunt u ook terecht voor relaxatie. Daarnaast verzorgt Kinesist Schuermans Thérèse ook ademhalingstherapie. Neem gerust contact op. Snel van uw blessure af met sportrevalidatie Sportrevalidatie is bedoeld voor mensen die tijdens het sporten of op een andere manier geblesseerd zijn geraakt. Wanneer u revalideert met de hulp van Kinesist Schuermans Thérèse bent u zo snel mogelijk weer de oude en kunt u uw activiteiten weer hervatten. Deze kinesist kan uw blessure goed beoordelen en behandelen. Sportblessures komen in allerlei vormen voor. Iedere blessure is dan ook anders en vraagt om een specifieke behandeling. Thérèse weet door haar ervaring en expertise precies welke behandeling het beste voor u is. Samen met u kijkt ze wat het lichaam aankan, zodat uw lichaam op eigen tempo kan herstellen. Manuele therapie in Lanklaar Heeft u last van uw gewrichten? Blijf dan niet langer met uw klachten rondlopen, maar kom dan langs voor manuele therapie bij Kinesist Schuermans Thérèse. Thérèse probeert de stoornissen die zijn ontstaan in het gewricht op te heffen. Deze kinesist is gespecialiseerd en onderzoekt uw lichaam om u op de best mogelijke manier te behandelen. Tijdens de manuele therapie worden een aantal specifieke technieken toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding te verbeteren. Hierdoor bewegen uw gewrichten weer soepel, waardoor de klachten afnemen.  Diensten Kinesist Schuermans Thérèse Wanneer u last heeft van fysieke klachten kunt u dus gerust bij Kinesist Schuermans Thérèse aankloppen. Deze kinesist helpt u graag. U kunt onder andere terecht voor: bekkenbodemtherapie manuele therapie lymfedrainage sportrevalidatie ademhalingstherapie relexatie cardiale kinesitherapie Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Ook kunt u een bericht versturen via het contactformulier. 
Kinesist Schuermans Thérèse
Nieuwstraat 29
Lanklaar
Meer informatie
Kinesist van Huffel Kristof
Melkspinde 20
Baardegem (Aalst)
Meer informatie
Kinesist van Rafelghem Lies
Kwadepoelstraat 64
Zwevegem
Meer informatie
Kinesist Wauthier Vincent
Aalbeeksestraat 66
Rollegem (Kortrijk)
Meer informatie
Master in de motorische revalidatie- en kinesitherapie
Kinesist Wielandts Marleen
Miksebaan 254 A(202)
Brasschaat
Meer informatie
Kinesitherapie Jacobs Veerle
Rumoldusstraat 33
Schepdaal (Dilbeek)
Meer informatie
Kinesitherapie Lieven Devriendt BVBA
Smissestraat 50
Sint-Eloois-Winkel (Ledegem)
Meer informatie
Kinesitherapie Verhasselt de Mey, Grembergen De Groepspraktijk Dendermonde – Grembergen biedt een uitgebreid programma binnen de kinesitherapie. Van verschillende vormen van manuele geneeskunde, de orthopedische geneeskunde volgens Cyriax, cardiale revalidatie bij hartproblemen, respiratoire kinesitherapie of ademhaling kinesitherapie, algemene motorische of spierversterkende revalidatie, spychomotoriek voor kinderen met een stoornis en kinderrelaxatie bij sociale spanningssymptomen en faalangst. De groep bestaat uit vier professionals, die elkaar wat hun bekwaamheden en kennis betreft perfect aanvullen. Hun extra specialismen zijn medische trainingstherapie, de rugschool waarbij de belastbaarheid van de rug wordt vergroot, sportkinesitherapie voor preventie en behandeling van sportgerelateerde letsel, pre- en postnatale oefeningen en manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder. Osteopathie pakt bewegingsbeperkingen aan Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde die ernaar streeft functieverlies te herstellen. Geblokkeerde biomechanische processen van bijvoorbeeld rug, nek of ledematen worden gedeblokkeerd. Patiënten consulteren de groepspraktijk vaak voor blokkades die pijn of bewegingsbeperking veroorzaken. Bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan door een harde val (ook in het verre verleden), slechte houding, een kneuzing, ziekte, littekens na een operatie, zware bevalling, verkleving van weefsel door ontstekingsreacties, emotionele spanning en stress. In de osteopathie is elke behandeling een individuele aangelegenheid en gebeurt na verwijzing door een huisarts, geneesheer specialist of op eigen verzoek van de patiënt. Een doorverwijzing mag dus, maar is niet noodzakelijk. De osteopaat binnen de groepspraktijk is geregistreerd en erkend door alle mutualiteiten. U krijgt dus tussenkomst van uw ziekenfonds voor uw osteopathische behandeling. Manuele therapie als specialisatie binnen de kineitherapie Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie, gericht op klachten van de wervelkolom, gewrichten, spieren en zenuwen. Deze behandeling bestaat uit mobilisatie en manipulatie van gewrichten. Klachten die efficiënt kunnen behandeld worden met manuele therapie zijn hoofdpijn, nekpijn, rug- en bekkenpijn, heup- en liespijn, stijfheid van de enkel, schouder en knie. De orthopedische geneeskunde volgens Cyriax bestaat uit een grondige en systematische onderzoeks- en behandelmethode voor patiënten met aandoeningen van weke-delenletsels van het bewegingsstelsel. Dit kunnen letsels zijn ter hoogte van pees, spier, ligament, meniscus, slijmbeurs of gewrichtskapsel. Onze respiratoire kinesitherapie of ademhalingskinesitherapie maakt daarnaast weer gebruik van specifieke technieken en speelt een belangrijke rol in de revalidatie bij acute en chronische ademhalingsproblemen. Cardiale revalidatie bij verhoogd risico op hartproblemen Cardiale revalidatie is het weer opbouwen van een goede fysieke conditie bij patiënten met een verhoogd risico op hartproblemen of na een hartincident. Bij ons gebeurt dit via een individueel aangepast oefenschema dat we opstellen in nauw overleg met de behandelende geneesheer.  Cardiale revalidatie kan ook preventief voor een geplande operatie aangevat worden. Op die manier is het lichaam préoperatief al in een betere fysieke conditie, waardoor het herstel na de operatie vlotter verloopt. Contacteer de groepspraktijk Dendermonde – Grembergen voor een passende therapie. Professionele behandelaars staan voor u klaar.  
Kinesitherapie Verhasselt de Mey
Sportpleinstraat 24
Grembergen
Meer informatie
Lecluyse Isabel, Bellegem Gespeciailiseerd in Kinesitherapeuten, Kinesitherapie, Kinesist, Manuele therapie, Bobath therapie, Sportkinesitherapie, Therapeut en Revalidatie in Bellegem, West-Vlaanderen.
Lecluyse Isabel
Munkendoornstraat 294
Bellegem
Meer informatie
Lijnen Chris
Holvenstraat 141
Overpelt
Meer informatie
Mautivic-Kine in Ertvelde (Evergem): snel klachtenvrij door het brede aanbod therapieën en orthopedisch revalidatie Bent u op zoek naar een kliniek in de buurt van Ertvelde waar u terecht kunt voor bekkenbodemtherapie? Zoek dan niet verder, Mautivic-Kine is dé multidisciplinaire praktijk waar u naar op zoek bent. U kunt hier terecht voor sportkine sportcoach, taping, dry needling, manuele therapie, perinatale kine, prenatale kine, postnatale kine, KPNI, neurologie, cardiale kine, respiratoire kinesitherapie en hartrevalidatie. Heeft u rugklachten? Dan kan manuele therapie u hier met een aantal gerichte behandelingen vanaf helpen. Voor personen die hulp wensen bij het revalidatieproces, de fysiotherapeut helpt u op weg met fysiotherapie. Ook voor orthopedische revalidatie en neurologische revalidatie kunt u terecht. Vraag gerust naar de verschillende behandelingen bij Mautivic-Kine, de specialisten staan voor u klaar. Tevens zijn wij Parkinson expert. Multidisciplinaire praktijk in Ertvelde (Evergem) Of het nu gaat om fysiotherapie, sportcoach of postnatale kine, u kunt terecht bij Mautivic-Kine. De multidisciplinaire praktijk is gericht op een persoonlijke benadering van elke patiënt met als doel een totaal herstel in al haar facetten te bereiken. Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaats vinden waarin vastgesteld wordt welke behandeling het beste bij u past. Van daaruit worden de sessies vormgegeven, wilt u wekelijks langskomen of liever een langere pauze tussen de sessies? U kunt altijd uw wensen uitspreken bij Mautivic-Kine. Breed scala aan therapieën in regio Oost-Vlaanderen De specialisten werkzaam in de kliniek hebben diverse diploma’s genoten, hierdoor is de praktijk rijk aan ervaringen en diverse behandelmethodes. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor onder andere: Bekkenbodemtherapie Sportkine Fysiotherapie Orthopedische revalidatie Rugklachten Dry needling Taping Manuele therapie Perinatale kine Prenatale kine Postnatale kine KPNI Neurologie Hartrevalidatie Cardiale kine Respiratoire kinesitherapie Neurologische revalidatie Parkinson expert U bent van harte welkom in de kliniek gevestigd in Ertvelde. Dry Needling en fysiotherapie Dry Needling is behulpzaam voor personen die last hebben van verkramping in spieren met lokale stijfheid en pijn. De oorzaak van deze verkramping kan liggen in het verkeerd bewegen, een sportblessure of stress en overbelasting. Met dry needling wordt de spier kort aangeprikt waardoor de spier zich eerst aanspant en vervolgens ontspant. Deze massage aan de spier verhelpt de kramp. Het is verstandig om naast dry needling ook fysiotherapie te volgen. De spieren zijn namelijk niet voor niets overbelast of ‘gewond’ geraakt. De fysiotherapeut zal de cliënt correct leren bewegen en oefeningen geven om het lichaam zonder overbelasting toch volledig te laten functioneren. Heeft u interesse in een van de therapieën van Mautivic-Kine? Neem gerust contact op voor meer informatie of plan gelijk uw eerste afspraak in! De specialisten staan voor u klaar. U kunt ook in contact komen door ons een bericht te sturen via het contactformulier.
Mautivic-Kine
Predikherenlei 10
Ertvelde
Meer informatie
Move2Improve
Klapperstraat 22A
Beveren
Meer informatie
Movit
Lichtaartseweg 67
Herentals
Meer informatie
Neirinckx Leen
Heirbaan 97
Galmaarden
Meer informatie
Praktijk Augustinus
Hovesesteenweg 136
Boechout
Meer informatie
Praktijk Elvi Lemmens
Kasteellaan 6
Geetbets
Meer informatie
Praktizon
Kleine Hellekensstraat 33
Zonhoven
Meer informatie
Reyskens Heidi
Voerliestraat 3
Gruitrode
Meer informatie
Schots Bart
Ziekelingenstraat 32
Leuven
Meer informatie
Smeets Carine
Teschlaan 10
Hasselt
Meer informatie
Glenn Smits in Nijlen is uw professionele kinesist voor spier- en gewrichtsklachten Zoekt u een professionele kinesitherapeut in Nijlen, Antwerpen? Dan bent u aan het goede adres in de praktijk van Glen Smits, aan de Nonnenstraat 10. U krijgt een vakbekwame benadering van alle vormen van spierklachten als rugklachten, nekklachten. Ook kunt u er terecht voor gewrichtsklachten. De kinepraktijk heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van het piriformis syndroom, waarbij sprake is van een stekende pijn in de bilregio. Kom langs of bel voor een afspraak voor een eerste consult om een behandelplan te laten maken. Kinesitherapie geschikt voor ouderen De behandeling van kinesitherapie is er op gericht de gewrichten en spieren te beïnvloeden, zodat u deze opnieuw soepeler kan gebruiken en weer voldoende zelfvertrouwen krijgt. Het doel van de behandelingen is om uw klachten volledig weg te nemen of om ze zoveel mogelijk te verminderen. Soms zijn het gecombineerde problemen vanuit het bekkengebied. Ook kan worden gefocust op een betere ademhaling, houding of evenwicht. Kinesitherapie is voor alle leeftijden, mannen en vrouwen en kinderen. Manuele therapie is ook geschikt voor de ouderen onder ons. Voor behandelen eerst zorgvuldig onderzoek Het begint met een fysiotherapeutisch of kinesitherapeutisch onderzoek. Daarbij komen de klachten ten aanzien van het bewegingsapparaat uitvoerig aan de orde. Er wordt gewerkt met de bevindingen van de behandelend arts. Vaak gaat het om verschillende klachten, zelden om een enkel probleem. Dus gaat het erom juist de samenhang van de klachten te doorgronden en breed aan te pakken. Daarvoor is een zorgvuldig onderzoek nodig. In de praktijk van Glenn Smits gaat dit aan een serie behandelingen vooraf. Geïrriteerde bilspier door piriformissyndroom Bij het piriformis syndroom is er vooral sprake van een stekende pijn in de bilregio. Deze ontstaat doordat een grote zenuw, die vanuit de onderrug via de bil naar het been toe loopt, geïrriteerd is geraakt. Doordat de piriformis spier aangedaan is, kan dit uiteindelijk leiden tot pijnklachten in de bil en ook uitstraling veroorzaken naar het been. In de praktijk van Glenn Smits wordt gekeken naar de aanpak, maar ook naar de oorzaken van deze piriformis klacht. Kom langs bij de kinepraktijk Glenn Smits aan de Nonnenstraat 10 in Nijlen of contacteer voor een eerste afspraak.
Smits Glenn
Nonnenstraat 10
Nijlen
Meer informatie
Therapie Punt
Tulpenstraat 58
Meeuwen
Meer informatie
Van der Poel Helen Kinesist, Schoten Helen van der Poel is uw professionele kinesist in Schoten Zoekt u een kundige kinesist in Schoten of omgeving dan kunt u goed terecht bij Helen van der Poel aan de Columbuslei 12. Zij is een professional op het gebied van de kinetische behandelmethoden. Helen is thuis in manuele therapie, kinesitherapie, hydrotherapie, perinatale therapie en orthopedische therapie. Vaak gaat het om gecombineerde klachten. Het is belangrijk om de samenhang van de klachten te doorgronden en breed aan te pakken. Zij staat u bij in alle nazorg ten gevolge van een ziekenhuisbezoek of een specifieke medische ingreep. Helen is gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Manuele therapie voor alle leeftijden Via beweging probeert de kinesitherapeut de gewrichten en spieren te beïnvloeden zodat u deze opnieuw soepeler kan aanwenden en u weer voldoende zelfvertrouwen krijgt. Het doel van de behandelingen is om uw klachten volledig weg te nemen of om ze zoveel mogelijk te verminderen. Manuele therapie is geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor de ouderen onder ons. Bij een fysiotherapeutisch of kinesitherapeutisch onderzoek komen de klachten ten aanzien van het bewegingsapparaat uitvoerig aan de orde. Er wordt zo nodig gewerkt met de bevindingen van de behandelend arts. Rekening houden met kracht en souplesse Sportfysiotherapeuten onderscheiden zich door hun kennis van trainingsleer en fysiologische herstelprocessen. Helen voert een sportspecifieke bewegingsanalyse uit. Daarna stelt ze een sportrevalidatie programma op, gebaseerd op de motorische klachten, rekening houdend met de kracht en lenigheid van de sporter. Aan de andere kant van het bewegingsspectrum behandelt Helen met hydrotherapie mensen die motorische beperkingen hebben. In het water van 35º Celsius is de schokbelasting op de wervelkolom en de gewrichten minimaal. Omgaan met angst vereist specifieke kennis Een derde van de zwangere vrouwen lijdt onder perinatale angst. Helaas wordt nog steeds maar een klein percentage hiervan herkend en adequaat begeleid. Angst moet op een verstandige manier opgemerkt en benaderd worden. Het is essentieel dat de zorgprofessional weet hoe om te gaan met angst in de perinatale periode om de psychische en lichamelijke effecten voor moeder en haar kind te minimaliseren. Contacteer voor een afspraak de praktijk van Helen van der Poel in Schoten.
Van der Poel Helen Kinesist
Columbuslei 12
Schoten
Meer informatie
Van Maercke
Halewijnlaan 2
Bertem
Meer informatie
Van Poucke Christophe
Meerlestraat 26
Lummen
Meer informatie
Veerle Obyn
Geraardsbergsesteenweg 248
Oosterzele
Meer informatie
Verdin Pascale
François Benardstraat 44
Gent
Meer informatie
Vinckier Isabelle Kinesist
Weststraat 2
Lichtervelde
Meer informatie
Vitalim
Pierlapont 50
Zedelgem
Meer informatie